vineri, 13 martie 2009

Nabucodonosor II










A domnit între anii (605-562 î.Hr.) . Fiul al lui Nabopolssar. A învins pe egipteni la Karemish (605 i. hr.) şi la Hamat, a anexat Siria la regatul Babilonului. A cucerit Iudeea în 587 i.Hr. În 586 i.Hr. a cucerit capitala evreiască, a distrus Templul, palatul regal şi zidurile de apărare. Mulţi evrei, în special meseriaşi şi oameni de cultură au fost deportaţi în Babilon. A reconstruit regatul Babilon, devenind un mare imperiu prin cuceririle teritoriale: Asiria, Siria, Fenicia şi Iudeea . El a distrus Ierusalimul şi i-a deportat pe evrei.A fost casatorit cu printesa persana amytis din Metia.Numeroasele sale batalii l-au adus in legende printre nemuritori,dar Gradinile Suspendate i-au asigurat un nume viu de-a lungul vremii.

Gradinile Suspendate ale Babilonului Nabucodonosor al II-lea a facut din Babilon unul din cele mai frumoase orase ale lumii.Dintre cele mai mari constructii ale sale pentru regina se enumera Gradinile suspendate ale Babilonului.Acestea au adus controverse prin randurile savantilor,intrucat nici un arheolog nu a gasit vre o urma a existentei lor si nici o relatare scrisa. Orasul a fost parasit in 539 I.Hr. dupa ce a fost cucerit de persani tot ce a ramas din gradini sunt povestile transmise pe cale orala.Cu toate acestea,in apropiere au fost gasite urmele unei gradini asemanatoare si arheologii,punand cap la cap toate piesele au facut imagine cu 7 nivele despre cum ar fi putut arata.

Turnul Babel In Biblie se spune despre un turn pe care oamenii l-ar fi construit pentru a-i duce-n Ceruri,dar Dumnezeu i-a oprit,facandu-i sa vorbeasca diverse limbi si sa nu se mai inteleaga.Acesta ar fi fost unul din inaltele zigurate ale cetatii Babilon,ridicat in cinstea zeului Madruk ce atingea cca. 91 m.Unii scritori antici spun ca la ridicarea sa au luat parte mii de oameni,din tari diferite,de aici legenda biblica.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu